تعمیر گیربکس ساینا: یکی از قطعات مهمی که در خودروها نقش مهمی را بر عهده دارد، گیربکس است. وجود این قطعه در تمامی خودروهای اتوماتیک و غیراتوماتیک لازم و ضروری می‌باشد. وجود گیربکس به آن علت اهمیت دارد که بدون حضور آن نمی‌ توان به تغییر دنده و قدرت موتور اقدام نمود؛ لذا گیربکس همان جعبه دنده است. گیربکس‌ خودروها ازجمله خودروی ساینا برای آنکه به خوبی عمل کند بایستی روغن آن مرتبا چک شده تا در صورت نیاز آن را تعویض کرد.

چنانچه روغن گیربکس خودروی ساینا در زمان لازم تعویض نگردد یا سطح آن از یک حدی کمتر بشود آنگاه ممکن است اتفاقاتی مانند داغ شدن بیش از حد گیربکس رخ داده و ماشین با مشکلاتی مواجه شود.

در صورت رخ دادن چنین حوادثی، باید به تعمیر گیربکس خودروی خود اقدام کنید. در این مطلب می‌خواهیم درباره موضوعاتی چون نشانه‌ های خرابی گیربکس، عوامل موثر در خرابی آن و تعمیر گیربکس ساینا به بیان مطالبی بپردازیم

تعمیر گیربکس ساینا

دو عامل موثر در خرابی گیربکس ساینا

چه عواملی در خرابی گیربکس خودروی ساینا موثر هستند؟ توجه نکردن به چه مواردی می‌تواند منجر به خرابی گیربکس شود؟ این‌ها سوالاتی هستند که احتمالا با آن مواجه شده‌اید.

بهتر است بدانید که عوامل متعددی در خرابی این قطعه مهم دخیل هستند اما اگر بخواهیم موثرترین آن‌ها را برای شما بیان کنیم بایستی به دو عامل استفاده غیر اصولی از گیربکس یا جعبه دنده و تعویض نکردن به موقع روغن گیربکس اشاره کنیم.

چنانچه به دو عامل ذکرشده بی‌توجهی کنید، باید خود را برای خرابی گسترده در گیربکس خودرو آماده نمایید.

چنانچه گیربکس خودروی شما با خرابی زیادی رو به‌ رو شد، توصیه می‌کنیم در سریع‌ ترین زمان ممکن و بدون آنکه وقت را از دست بدهید، باید به یک تعمیرگاه مجاز رفته تا تعمیرکاران با استفاده از دانش و ابزار مخصوص خود به عیب‌ یابی گیربکس پرداخته و پس از تشخیص مشکل به تعمیر یا تعویض این قطعه پرکاربرد بپردازند.

لطفا به این مساله توجه داشته باشید که تاخیر در حل مشکل گیربکس ممکن است هزینه‌ های اقتصادی زیادی را برای شما و اتومبیلتان ایجاد نماید.

با نشانه‌ های خرابی گیربکس ساینا آشنا شوید

اکنون که با این قطعه مهم و عوامل موثر در خرابی آن آشنا شدید، اکنون بهتر است با نشانه‌ ها و علائم خرابی گیربکس آشنا شوید و اطلاعاتی را در این زمینه به‌ دست آورید. برای تعمیر گیربکس سمند، پراید، پژو 206 و همچنین ساینا و بسیاری از خودروهای دیگر علائمی وجود دارد که به کمک آن‌ ها می‌ توان به وجود این خرابی پی برد. در زیر به سه نشانه مهم این خرابی در خودرو ساینا اشاره شده است:

  1. قفل شدن ناگهانی دنده
  2. وجود صداهای عجیب در دنده ماشین، صداهایی مانند صدای زوزه
  3. هنگامی که اقدام به تغییر دنده می‌کنید، صداهای بدی را در هنگام تعویض دنده خواهید شنید.

در صورتی که هرکدام از این سه نشانه را مشاهده کردید، بهتر است سریعا به تعمیر گیربکس خودروی خود بپردازید.

چگونگی تعمیر گیربکس ساینا

گیربگس همان جعبه دنده می‌ باشد که رانندگان خودروها از طریق اهرمی که بر روی این جعبه قرار داده شده است می‌توانند با توجه به شرایط جاده و سرعت خود به تغییر قدرت خودرو اقدام نمایند. امروزه نحوه تغییر دنده خودروها به دو صورت دستی و اتوماتیک امکان‌ پذیر است و این بدان معناست که گیربکس خودروها در دو نوع خودکار و غیر خودکار یا معمولی ساخته می‌شوند و درنتیجه و درصورت خرابی آنها باید به تعمیر گیربکس اتوماتیک و یا دستی پرداخت.

شاید شما هم توجه کرده‌ اید که در تعداد محدودی از خودروها، اهرم دنده در بغل فرمان ماشین قرار گرفته است. این در حالیست که در اکثر اتومبیل‌ ها ازجمله خودروی ساینا، اهرم تعبیه‌ شده بر روی دنده در سمت راست راننده قرار گرفته تا بتوانند به راحتی دنده را تغییر دهند.

در ادامه این بخش قصد داریم تا با شما درباره این صحبت کنیم که چه مواقعی بایستی به تعمیر گیربکس ساینا اقدام کنید و برای تعویض یا تعمیر آن به چه نکاتی باید توجه داشته باشید.

  • خراب شدن بلبرینگ‌ های گیربکس

بلبرینگ‌ های موجود در گیربکس با گذشت زمان مستهلک شده و به تدریج خراب می‌شوند. خراب شدن بلبرینگ با نشانه‌ هایی همراه است که اصلی‌ ترین نشانه آن، به گوش شنیدن صدایی در گیربکس می‌باشد. بهتر است به این نکته توجه داشته باشید که گاهی اوقات با وجود خرابی بلبرینگ‌ های گیربکس اما صدایی از آن شنیده نمی‌شود.

در چنین مواقعی توصیه می‌کنیم دنده‌ ها را بررسی کنید. اگر دنده‌ ها بیرون زده باشند آنگاه وجود خرابی در بلبرینگ را باید بسیار محتمل بدانید. اگر صداهای عجیبی از گیربکس شنیدید و آن را بررسی کردید و متوجه شدید که هیچ مشکلی در گیربکس وجود ندارد آنگاه لازم است روغن گیربکس را تعویض نمایید.

  • بیرون زدگی دنده‌ ها

چنانچه دنده‌ ها بیرون بزنند آنگاه دیگر نمی‌توانید به راحتی به تغییر دنده و تغییر دور موتور اقدام کنید. اگر این مشکل رخ بدهد آنگاه فشار زیادی به موتور ماشین وارد خواهد شد. معمولا عواملی مانند تاب برداشتن ماهک‌ ها، خورده شدن فنر ساچمه‌ ها، آسیب دیدن بلبرینگ شفت‌ ها و خورده شدن کشویی‌ ها در بیرون‌زدگی دنده‌ ها تاثیر بسیاری دارند.

  • ماهک‌ ها تاب بردارند

ماهک‌ ها ازجمله قطعاتی هستند که در ساخت گیربکس مورد استفاده قرار می‌ گیرند. اگر این قطعات تاب بردارند آنگاه رو‌ به‌ رو شدن با مشکلاتی مانند بیرون‌ زدگی دنده‌ ها و جا نخوردن آن‌ ها را باید بسیار محتمل بدانیم.

توجه به چند نکته مهم در مورد تعمیر گیربکس ساینا

با توجه به مطالبی که تاکنون گفته‌ شده است، گیربکس از نقش اساسی در عملکرد صحیح خودرو برخوردار می‌باشد و چنانچه این قطعه مهم با خرابی همراه شود آنگاه علاوه بر آنکه در عملکرد خودرو اختلالی ایجاد می‌شود افراد باید هزینه‌های زیادی را برای ت تعویض و یا تعمیر گیربکس دستی و اتوماتیک  متقبل شوند. این قطعه به دلایل مختلفی ممکن است خراب شود که تعویض نکردن روغن گیربکس در زمان درست، عدم رگلاژ کابل‌ ها و وصل نبودن دسته دنده از رایج‌ ترین این دلایل می‌باشند.

شاید بتوان گفت که از میان دلایل ذکرشده در خرابی گیربکس، روغن گیربکس از اهمیت بیشتری برخوردار می‌باشد چرا که وظایف مهمی را برعهده خواهد داشت. روان کردن گیربکس و خنک کردن آن از مهم‌ ترین وظایف روغن گیربکس می‌باشد. چنانچه روغن گیربکس با سوختگی همراه شود آنگاه در خنک کردن گیربکس مشکلات اساسی به وجود می‌آید. به افرادی که در شهرهای گرمسیر زندگی می‌کنند توصیه می‌کنیم در فواصل زمانی کوتاه، روغن گیربکس خودروی خود را تعویض نمایند

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم شما را با قطعه مهم گیربکس آشنا سازیم تا به نقش اساسی آن در عملکرد خودرو پی ببرید. چنانچه این قطعه با خرابی همراه شود نشانه‌ ها و علائمی را از خود بروز می‌دهد که باید به آن‌ ها توجه داشته باشید تا در سریع‌ ترین زمان ممکن به تعمیرگاه مراجعه کرده تا تعمیر گیربکس پراید، سمند، پژو 206 و یا هر مدل خودروی مصرفی شما توسط تعمیرکاران مجرب انجام گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس مستقیم