تعمیر گیربکس

تعمیر گیربکس: خودرو یکی از وسایلی است که قطعات زیادی دارد و باید از آن مراقبت و استفاده درست شود تا عمر طولانی داشته باشد که یکی از مهم‌ترین قطعات آن‌ها گیربکس است که این قسمت خودرو نقش مهمی در عملکرد آن دارد و درصورتی‌که مشکلی برای آن پیش آید باید تعمیر گیربکس  توسط تعمیرکاران و متخصصان آن‌ها صورت گیرد.

در این مقاله قصد داریم درمورد گیربکس ماشین و تعمیر آن اطلاعت مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

تعمیر گیربکس

آشنایی با گیربکس خودرو و انواع آن

صنعت خودروسازی از زمان پیدایش تا کنون پیشرفت‌ های چشمگیری داشته که از قطعات مختلف و تجهیزات زیادی برای تولید خودروها استفاده می‌ شود. یکی از قطعات بسیار کاربردی و مهم در همه خودروها گیربکس یا جعبه‌ دنده است که با نیرویی که به چرخ‌ های خودرو وارد می‌ کند باعث به حرکت در آمدن خودرو می‌شود.

گیربکس به راننده کمک می‌ کند تا خودرو را در سرعت‌ های مختلف کنترل کند و همچنین حرکات خودرو مانند عقب یا جلو رفتن خودرو را امکان‌ پذیر می‌کند. علاوه بر این با استفاده از گیربکس می‌ توان در موقعیت‌ های مختلف مانند: سربالایی و یا سراشیبی زیاد خودرو را کنترل کرد و از بروز حادثه جلوگیری نمود.

گیربکس از قطعات ریزو درشت زیادی تشکیل شده است که مانند سیستم عمل کرده و عملکرد همه اجزا به هم ارتباط و پیوستگی دارد و در صورت اختلال در یکی از اجزای تشکیل‌دهنده گیربکس، عملکرد کلی آن دچار اختلال می‌ شود که گیربکس ماشین اگر به‌صورت دوره‌ ای سرویس شود کم‌تر خراب و دچار مشکل شده و عملکرد بهتری خواهد داشت.

گیربکس‌ ها دارای انواع مختلفی هستند که هرکدام از آن‌ها قطعات و عملکرد‌های متفاوتی باهم دارند. تقسیم‌ بندی گیربکس‌ ها شامل سه قسمت دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک است که به آن‌ها می‌ پردازیم.

گیربکس دستی: عملکرد گیربکس دستی به‌گونه‌ ای است که  راننده از طریق فشار دادن کلاچ و همچنین تغییر دنده در شرایط مختلف باعث عملکرد جعبه‌ دنده می‌ شود. گیربکس دستی خود به دو نوع ترتیبی و غیر ترتیبی تقسیم می‌ شود که در گیربکس دستی ترتیبی باید تعویض دنده به ترتیب صورت گیرد اما در گیربکس غیر ترتیبی تعویض دنده‌ها را می‌ توان بدون رعایت ترتیب تعویض نمود.

گیربکس نیمه اتوماتیک: در گیربکس نیمه اتوماتیک دنده به‌ صورت خودکار تعویض می‌ شود اما امکان تغییر آن نیز توسط راننده وجود دارد. گیربکس‌‌ های نیمه اتوماتیک انواع مختلفی مانند؛ تیپ ترونیک، شیفت ترونیک و غیره را دارند که ویژگی‌ ها و عملکرد های آن‌ها باهم متفاوت هستند.

گیربکس اتوماتیک: استفاده از گیربکس‌ های اتوماتیک راحت‌ تر از گیربکس دستی و نیمه اتوماتیک بوده زیرا به تعویض مداوم دنده و فشار دادن کلاچ نیازی ندارد و تنها با استفاده از فشار دادن گاز و تنظیم دنده، خودرو حرکت می‌کند. گیربکس اتوماتیک نیز انواع مختلفی شامل؛ آ تی، آ ام تی، دی سی تی و غیره دارد.

بنابراین باتوجه‌ به اهمیتی که این قطعه دارد کارخانجات و گیربکس سازی‌ ها، انواع این گیربکس‌ ها را متناسب با همه خودروها و در کیفیت‌ های مختلفی تولید می‌ کنند و در تلاش هستند تا گیربکس‌ هایی باکیفیت و بروز را روانه بازار نمایند.

تعمیر گیربکس خودرو و اهمیت آن

تعمیرگیربکس

همان‌ طور که همه ما می‌ دانیم خودرو وسیله‌ ای است که باید همیشه سالم باشد زیرا وجود نقص فنی در خودرو جان انسان‌ ها را به خطر می‌ اندازد. گیربکس خودرو نیز از مهم‌ترین قطعات خودرو محسوب می‌ شود که سلامت آن اهمیت زیادی دارد و درصورتی‌ که گیربکس خودرو دچار مشکل شود باید هر چه سریع‌ تر تعمیر شود.

هنگامی که گیربکس خودرو دچار مشکل شده باشد علائمی را بروز می‌ دهد که بیان‌کننده اشکال در جعبه‌دنده بوده و باید درصدد تعمیر آن اقدامات لازم را انجام داد.

امکان خراب‌ شدن گیربکس در همه خودروها اعم از دستی، نیمه اتوماتیک و اتوماتیک وجود دارد که برای تعمیر آن‌ها باید از فردی که تخصص کافی در تعمیر آن را دارد کمک گرفت. برای مثال؛ تعمیر گیربکس دستی باید کاملاً اصولی و توسط فردی ماهر انجام شده که با این نوع دنده آشنایی داشته تا مشکلی برای خودرو پیش نیاید.

برخی از نشانه‌ ها و علائمی که نشان‌ دهنده مشکل در  گیربکس یا جعبه‌دنده خودرو هستند عبارتنداز؛ خروج روغن و مایعات از زیر خودرو، عدم انتقال نیرو به چرخ‌ها و عملکرد ضعیف آن‌ها، روشن شدن چراغ گیربکس، لرزش و حالت ویبره خودرو هنگام تعویض دنده، بوی سوختگی، مشکل در تعویض دنده و غیره که در صورت مشاهده این مشکلات باید به فکر تعمیر گیربکس خودرو بود‌.

هنگامی که گیربکس خودرو دچار مشکل شود برخی از این علائم بروز می‌ دهد که تعمیرکار باتوجه به این نشانه‌ ها و بررسی گیربکس مشکل آن را تشخیص داده و آن را تعمیر می‌ کند.

تعمیر گیربکس

هزینه تعمیر گیربکس خودرو

یکی از مسائلی که امکان وقوع آن برای همه صاحبان خودرو وجود دارد، خرابی و ایجاد مشکل و اختلال در عملکرد گیربکس خودرو است که باید توسط تعمیرکاری متخصص، تعمیر و یا تعویض شود.

اما مسئله‌ ای که سبب کنجکاوی و نگرانی خودرو داران می‌ شود هزینه تعمیر گیربکس خودرو بوده که هزینه‌ ای متغیر دارد و عوامل گوناگونی بر هزینه تعمیر گیربکس انواع خودرو اثرگذار هستند که در ادامه به آن‌ ها می‌ پردازیم.

  • خودرو‌ها در مدل‌ های مختلفی وجود دارند که گیربکس آن‌ها نیز باهم تفاوت دارد و هزینه تعمیر گیربکس هر خودرو با خودروی دیگر متفاوت است برای مثال؛ تعمیر گیربکس پراید با خودرو دیگری مانند پژو متفاوت هستند.
  • همچنین هزینه تعمیر گیربکس باتوجه به نوع خرابی و میزان آن نیز متفاوت است که بعد از تشخیص مشکل توسط تعمیرکار و میزان خرابی گیربکس هزینه آن را مشخص می‌کنند.
  • یکی دیگر از مواردی که هزینه تعمیر جعبه‌ دنده به آن بستگی دارد این است که درصورتی‌که گیربکس کاملاً خراب شده باشد و تعمیر آن امکان‌ پذیر نباشد باید تعویض شود که هزینه تعویض آن نیز با تعمیر آن متفاوت است.
  • مورد دیگری که بر هزینه تعمیر خودرو مؤثر است، نوع گیربکس بوده زیرا همان‌طور که گفته شد گیربکس انواع مختلفی دارد برای مثال؛ هزینه تعمیر گیربکس اتومات با هزینه تعمیر گیربکس دستی و نیمه اتومات تفاوت دارند.
  • علاوه بر موارد گفته شده، هزینه تعمیر گیربکس، به تعمیرکار آن نیز بستگی دارد زیرا مجموعه‌ های زیادی وجود دارند که در این زمینه فعالیت داشته و برای خدمات و دستمزد تعمیرات خود هزینه‌ های گوناگونی را لحاظ می‌کنند.

راهنمای انتخاب بهترین تعمیرکار گیربکس خودرو

قطعاً به همان میزان که سرویس گیربکس خودرو اهمیت دارد، انتخاب تعمیرکار مناسب با آن نیز اهمیت داشته زیرا درصورتی‌ که گیربکس توسط افرادی غیرمتخصص صورت گیرد بعد از مدت کوتاهی دوباره خراب شده و هزینه‌ های اضافی را ایجاد می‌کند.

ازطرفی دیگر باتوجه‌ به افزایش میزان خودروها، مجموعه‌ ها و تعمیرکاران زیادی وجود دارند که در زمینه تعمیر انواع خودروها مانند؛ تعمیر گیربکس پژو ۴۰۵،  پراید، سمند، تیبا، زانتیا و غیره در حال فعالیت بوده که کیفیت تعمیر و دستمزد‌ آن‌ها باهم متفاوت است.

اما باید توجه نمود که برای تعمیر گیربکس خودرو از تعمیرکارانی استفاده کرد که در این زمینه تجربه و تخصص لازم را داشته باشند و برای دستمزد خدمات خود قیمت‌های منصفانه‌ ای را لحاظ می‌کنند.

برای تعمیر گیربکس خودرو توسط تعمیرکاران ماهر می‌توان با اندکی جست‌ و جو و مقایسه تعمیرکاران مختلف، بهترین مورد را انتخاب کرد.

تعمیر گیربکس فوری

گیربکس یکی از اجزای مهم هر خودرو محسوب می‌شود و به دو صورت دستی و اتوماتیک موجود است. در خودروهای امروزی به دلیل افزایش راندمان و سرعت از گیربکس اتوماتیک استفاده شده است.

این وسیله در اثر اصطکاک و موارد دیگر ممکن است دچار خرابی شده و علائم خاصی همچون صدای تق تق، دنده نخوردن به طور مناسب و غیره را از خود نشان دهد.

اگر این چنین علائمی را در خودرو خود مشاهده کردید بهتر است برای تعمیرفوری آن به تعمیرگاه های معتبر مراجعه کنید، زیرا افراد ماهر می‌توانند در کوتاه ترین زمان ممکن علت اصلی را پیدا کرده و آن را رفع نمایند.

به یاد داشته باشید اگر به جایی مراجعه کنید که تخصص کافی نداشته مسلما زمان زیادی برای یافتن علت خرابی تلف می‌شود و ممکن است کارتان بسیار طول بکشد.

با سپردن امر تعمیرگیربکس خود به مجموعه گیربکس سازی امیر خیالتان از مشکلات پیش آمده راحت میشود و در کوتاه ترین زمان و خیلی فوری این مجموعه بهترین خدمات را به شما ارائه میدهند.

خودروها قطعات مختلفی دارند که یکی از مهم‌ ترین قطعات همه خودروها گیربکس بوده که در صورت بروز مشکل و خرابی باید در صدد تعمیر کردن آن اقدام کرد. گیربکس‌ ها نیز انواع مختلفی دارند که هزینه تعمیر آن‌ها باهم متفاوت بوده و به عوامل گوناگونی بستگی دارد که در این مقاله تمام تلاش خود را کردیم تا درمورد تعمیر گیربکس خودرو اطلاعات مفیدی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

فهرست
Call Now Buttonتماس مستقیم