افراد زیادی هستند که درباره تعمیر روغن گیربکس پراید آگاهی دارند ولی در رابطه با تعویض یا تعمیر گیربکس پراید چندان اطلاعات درستی ندارند. قبل از هر کاری باید عیب گیربکس را بیابید و بدانید که مشکل اصلی کجاست! برای تعمیر گیربکس بهتر است از یک تعمیرکار حرفه ‌ای در این زمینه کمک بگیرید.

تعمیر گیربکس پراید

تعمیر گیربکس پراید

مراحلی که برای تعمیر گیربکس باید طی شود 1-تست کردن و پیدا کردن عیب 2- تعمیر یا تعویض قطعه 3- تست گیربکس بعد از تعمیر است.

اما خودروهای داخلی اکثرا دارای گیربکس ‌های دستی هستند. خرابی و تعمیر گیربکس دستی معمولا با شنیده شدن صدای به هم خوردن دو قطعه یا مواجهه شدن با ضربات در هنگام تغییر دنده خود را نشان می‌ دهد. شنیدن صدای زوزه، استشمام بوی سوختگی نیز از نشانه‌ های خرابی گیربکس دستی می‌ باشد.

مراحل تعمیر گیربکس پراید به شرح زیر است…

در قسمت جلویی روی چرخ‌ ها نیروی محرکه خودرو قرار گرفته است و دیفرانسیل و چرخ دنده‌ های گیربکس خودرو در یک راستا قرار می ‌گیرند قبل از تعمیر گیربکس پراید بایستی قطعه مورد نظر به دست یک فرد کار بلد بررسی شود و اگر نیاز به باز شدن گیربکس بود کارشناس با دقت شروع به باز کردن لایه ‌های گیربکس کرده و به تعمیر قطعات آسیب دیده بپردازد.

  • در قدم اول باید پایه واسط در محل دقیق و مناسب جایگذاری شود و گیربکس به پایه وصل شود.
  • در ادامه بعد از متصل کردن پیچ‌ ها نوبت فشنگی کردن دنده عقب فرا می ‌رسد که باید در این زمان باز شود، همچنین باید مشغول باز کردن درپوش فنر ساچمه شوید.
  • حال که باز کردن فنرها به پایان رسید و آنها را خارج کردید می ‌توانید به کمک یک آهنربا قوی تمامی ساچمه‌ ها را به راحتی خارج کنید و بعد از تخلیه ساچمه ‌ها مشغول باز کردن پیچ‌ های اتصال دو پوسته گیربکس و کلاچ شوید.
  • سعی کنید در گیربکس را بسیار آرام باز کنید تا واشرهای موجود گم نشوند در ادامه باید خار اهرم را بیرون بکشید که انجام دادن این کار موجب می ‌شود اهرم لنگ و مجموعه آن نیز بیرون بیایند.
  • بعد از پشت سر گذاشتن مراحل بالا باید صفحه ‌ای را باز کنید که اهرم لنگ را نگه‌ می ‌دارد در این قسمت باید مشغول باز کردن میل‌ های قفل کننده ماهک و دو شاخه کشوی سه و چهار باشید و بعد از اتمام کار باید اهرم میل ماهک را به آرامی و با خونسردی از پوسته جدا کنید.
  • حالا نوبت جدا کردن پین میل ماهک کشویی یک و دو است راحت ‌ترین راه باز کردن در این مرحله استفاده از یک تکه پارچه نخی می ‌باشد و کمک زیادی به جلوگیری کردن از آسیب به پین می ‌کند.
  • بعد از خارج کردن پین باید پین قفل کننده را که روی ماهک کشویی دنده 5 و روی دنده عقب کار گذاشته شده است را جدا کنید
  • در ادامه باید میل ماهک کشویی دنده پنج و دنده عقب را خارج کنید توجه داشته باشید که در این قسمت خارج کردن اهرم دنده عقب نیز ضروری است
  • در این مرحله بعد از باز کردن پیچ تیکه گاه دنده عقب ماهک باید ماهک دنده عقب و شافت را جدا کنید و برای جدا کردن ساچمه قفل کننده نیز در این زمان باید از آهنربا کمک بگیرید.
  • حالا وقت بیرون آوردن شافت ورودی و خروجی است که باید از پوسته کلاچ جدا شوند در این زمان می ‌توانید مجموع دیفرانسیل را نیز از پوسته بیرون بیاورید.
  • در زمان تعمیر گیربکس برای این که بتوانید به راحتی قطعات شافت ورودی را از هم جدا کنید باید قبل از هر کاری خار نگه‌ دارنده بلبرینگ را بیرون بکشید، بعد از خارج کردن خار نگه‌ دارنده باید دنده پنج و چهار را که روی شافت قرار گرفته است در گیربکس سازی و تعمیر گیربکس پراید و سایر خودروها توجه به این که ساچمه ‌ها در زمان تعمییر گم نشوند بسیار اهمیت دارد.
  • در این زمان می ‌توانید با کمک پرس، دنده کشویی را بیرون بکشید و اگر با بلبرینگ آسیب دیده مواجه شدید بهترین کار در این زمان جدا کردن آن از شافت است. نکته قابل تامل این است که نباید بلبرینگ سالم را از جای خود بیرون بیاورید اگر بلبرینگ خارج شود دیگر نمی‌ توانید از آن استفاده کنید و باید آن قطعه را تعویض نمایید.
  • برای خارج کردن بلبرینگ نیز باید شافت خروجی را زیر پرس گذاشته و با کمک سمبه شروع به خارج کردن بلبرینگ کنید.
  • برای خارج کردن دنده پنج باید خار نگه ‌دارنده را باز کنید و در ادامه کشویی دنده پنج و خود دنده را بیرون بیاورید همین مراحل ذکر شده را میبایست برای تمامی دنده‌ ها نیز انجام دهید.

تفاوت گیربکس اتوماتیک و گیربکس دستی در چیست؟

کار اصلی گیربکس دریافت نیرو از موتور اتومبیل است که این نیرو را به اندازه دلخواه ما به چرخ‌ ها انتقال می ‌دهد. تعمیر گیربکس خودروها به طور کلی به دو صورت انجام می ‌شود.

  1.  گیربکس دستی
  2. گیربکس اتوماتیک

اما این دو گیربکس دارای تفاوت‌ هایی می ‌باشند برای مثال در خودرویی که از گیربکس معمولی استفاده می ‌شود نیروی منتقل شده توسط راننده تنظیم می ‌شود اما در خودرویی که گیربکس اتوماتیک دارد این چنین نیست و تمامی کارها برعهده سیستم گیربکس می ‌باشد و هیچ دخالتی از طرف راننده نیاز نیست.

تعمیر گیربکس پراید

زمان تعمیر گیربکس دستی و اتومات

زمانی که گیربکس اتوماتیک را که به کار می‌ گیرید و زمانی که آن را در حالت دنده عقب قرار می دهید و یا حرکت رو به عقب و جلو با کمی تاخیر جواب می ‌دهد نشان دهنده این است که نیاز به تعمیر دارد.

تعمیر گیربکس اتومات نیز باید با دقت بیشتری انجام شود در این زمان بهتر است از یک تعمیرکار کمک بگیرید تا تعمیرات را به عهده بگیرد برای شروع کار باید در قدم اول روغن گیربکس را تعویض کند و سپس شروع به سرویس کردن و تعمیر گیربکس نماید.

دیده شده که در بعضی مواقع نیز خطای کامپیوتر موجب کندی عملکرد گیربکس بوده است که با ریست کامپیوتر گیربکس این مشکل رفع خواهد شد.

لازم به ذکر است که قطعه گیربکس از اصلی‌ ترین قطعات یک خودرو به حساب می ‌آید و برای تهیه قطعه اصل بایستی از یک گیربکس سازی معتبر که دارای مجوز‌های لازم است اقدام به تهیه این قطعه کنید.

تعمیر گیربکس پژو 405، پراید، سمند و هر خودرو دیگر باید با دقت بسیار بالا انجام شود زیرا وجود این قطعه همانند موتور از اهمیت بالایی برخوردار است و باید به سالم بودن و کارکرد درست آن توجه زیادی شود اگر تعمیرات گیربکس به درستی انجام نشود ممکن است باعث ایجاد خسارت ‌های بیشتر نیز شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
Call Now Buttonتماس مستقیم